Description

Begeleiding in groep voor ouders samen met hun kind.

Begeleiding in groep voor ouders samen met hun kind

Mijn zoontje Ajoub loopt vaak doelloos rond, waardoor hij begint te prutsen of kattekwaad uit te steken. Vaak heb ik geen energie of inspiratie om samen met hem te spelen.

Iedere dag opnieuw is het een strijd om Myriam in bad te stoppen. Ze wil zich niet uitkleden en inzepen of in bad zitten vindt ze al helemaal niet leuk.

Ella vindt het niet fijn om haar middagmaal te eten.  Iedere keer spuugt ze alles uit of begint te wurgen. Mama en/of papa weten geen uitweg meer.

Ik heb soms het gevoel mijn kind niet te begrijpen… Ik weet niet wat ze mij wil duidelijk maken. Als ze weent, blijft ze maar wenen, ik krijg haar niet getroost. Ik merk dat ik afstand neem, maar wil haar graag juist duidelijk maken dat ik haar graag zie…

Wil je hier graag verandering in brengen? Kom dan samen met je kind 1 of 2 halve dagen naar de tuimel.

In de Tuimel zorg je als ouder, samen met de begeleiding voor een groepje kinderen, waaronder ook je eigen kindje(s). Samen doen jullie allerlei activiteiten in groep.

Zo werken we samen aan een duidelijke dagstructuur, de band tussen jou en je kind en leren we hoe je op een speelse manier de ontwikkeling kan stimuleren. Door de groepswerking leer je ook andere ouders kennen.

Uiteraard maken we ook graag tijd om te luisteren naar al jouw vragen en leren we jou graag kennen. Dit kan tijdens de groepswerking, maar ook thuis. Een begeleider komt namelijk om de 2 weken langs bij jou en je gezin. Er wordt nagegaan welke vragen je hebt, wat je al geprobeerd hebt, wat werkt,… Daarna stellen we samen een plan waarin we op zoek gaan naar andere manieren van aanpak en ondersteunen we jou met de uitvoering hiervan. Hierbij gaan we vooral op zoek naar manieren om van de opvoeding opnieuw een positief verhaal te maken waarbij de nadruk ligt op het ‘samen doen’ en ‘leren van elkaar’.

Per tuimelmoment vragen we een kleine bijdrage voor het eetmoment.

In de Tuimel zorg je als ouder, samen met de begeleiding voor een groepje kinderen, waaronder ook je eigen kindje(s).

Staan jullie niet altijd op dezelfde lijn op vlak van opvoeding?Wacht niet langer en neem contact met ons op!