Description

Groepsbegeleiding voor kinderen van 4 tot 7 jaar, ouders, en leerkrachten. 

Groepsbegeleiding voor kinderen van 4 tot 7 jaar, ouders, en leerkrachten.

Stelt jou kind soms moeilijk gedrag thuis en op school? Maak je je hierover soms zorgen? Wil je vermijden dat er ernstige problemen zullen optreden?

Is je kind tussen 4 en 7 jaar oud? Dan kan je bij ons terecht voor een 10 daagse training voor zowel ouders, kind als leerkrachten. “Samen sterker Terug Op Pad”!

De juf zegt dat Meryem (6 jaar) op school niet goed kan samenspelen met andere kinderen, ze maakt veel ruzie en vecht regelmatig. Ze kan ook niet stilzitten en krijgt daarom voortdurend op haar kop. “Wat moet dat worden als ze naar het eerste leerjaar moet?

Gedurende 10 weken komt je kind, samen, met 9 andere kinderen 1 keer per week naar de stop klas. Daar wordt vooral gewerkt aan het aanleren van sociale vaardigheden. Je kind leert er samenwerken en samenspelen, problemen oplossen en ook terug tot rust te komen. In de stop klas zijn er verschillende trainers aanwezig om jouw kind hierbij te helpen.

Ook als ouder kom je 1 keer per week gedurende 10 weken samen met andere ouders. Hier wisselen jullie ervaringen uit en bespreken jullie verschillende opvoedingsthema’s met elkaar. Een begeleider zal zowel voor, tijdens als na de training bij jou thuis komen om te werken aan een concrete aanpak op maat van je gezin.

Van de tweeling (4 jaar) raak ik soms over mijn toeren, zeker nu mijn man mij verlaten heeft. Sindsdien sta ik voor alles alleen en dan kan ik die drukte niet meer aan. Ze luisteren nauwelijks en maken alsmaar ruzie. Er is hier soms zoveel lawaai dat de buren op de muur kloppen.

We betrekken ook de leerkracht van je kind. Hij/zij komt 4 keer samen met andere leerkrachten om op zoek te gaan naar een andere aanpak voor je kind in de klas. De begeleider zal ook een aantal keer naar de klas komen om een aantal observaties en oefeningen samen te doen.

Voor de volledige training vragen wij 20 euro per gezin.

Als onze Wesley (5 jaar) zijn zin niet krijgt, dan begint hij te roepen en te tieren en gooit met vanalles. Ik geef dan soms toe om van dat lawaai af te zijn of ik maak mij zo kwaad dat ik hem iets zou doen.

Staan jullie niet altijd op dezelfde lijn op vlak van opvoeding?Wacht niet langer en neem contact met ons op!