Logo Modest
Description

Studio Modest is een Tiny House die zich bevindt op het domein van CKG Glorieux

Ouder-kindstudio Modest

Ouder-kindstudio Modest is een Tiny House die zich bevindt op het domein van CKG Glorieux. Deze studio heeft als doel om een gezin op te vangen waarbij er sprake is van dreigende uithuisplaatsing en scheiding van ouder en kind. Voor een periode van 3 maanden (eenmalig verlengbaar met 3 maanden) kan het gezin samen verblijven in de studio en bieden we intensieve (pedagogische) ondersteuning. Het gezin krijgt een contextbegeleider toegewezen, sluit aan bij activiteiten van de leefgroep en neemt deel aan een oudertraining. Met deze ondersteuning willen we de ouders versterken in hun ouderrol en het gezin terug in haar kracht zetten. In de studio staat het gezin zelf in voor praktische en organisatorische gezinstaken en het huishouden.

Deze studio biedt plaats voor één gezin met maximum 2 volwassenen, 2 kinderen en 1 baby. Van de kinderen moet er minstens één jonger zijn dan 3 jaar (te rekenen vanaf de 6de zwangerschapsmaand). Voor woonkosten vragen we een bijdrage, de begeleiding is gratis. Aanmelden kan enkel via een reeds betrokken hulpverlener/dienst. Als u interesse hebt in deze ondersteuningsvorm kan u contact opnemen via ons algemeen telefoonnummer of via het contactformulier op de website. We werken voor deze module niet met een wachtlijst.

In Studio Modest richten we ons op het maximaal samenhouden van ouders en kinderen. We gaan met het gezin aan de slag om hen te versterken in hun ouderlijke vaardigheden, om op termijn zelfstandig verder te kunnen.

Staan jullie niet altijd op dezelfde lijn op vlak van opvoeding?Wacht niet langer en neem contact met ons op!